Det finns frågor som nästan alla som funderar på jägarexamen har.  På den här sidan har vi samlat de vanligaste vi får. Hittar du inte svar på din fråga; kontakta oss.

F: Jag har aldrig tidigare jagat. Kan jag ändå gå en intensivkurs?
S: Ja, alla kan gå en av våra intensivkurser. Vi täcker alla kursdelar (teori och praktiska delar) oavsett kurstakt.

F: Jag har dyslexi/läs- och skrivsvårigheter. Kan jag ändå ta jägarexamen?
S: Ja. För dig med dyslexi erbjuder vi specialundervisning, oftast i samband med en av våra andra kurser. Du har även möjlighet att få den teoretiska delen av examen muntligt uppläst. Vi har framgångsrikt utbildat kunder med läs- och skrivsvårigheter under våra år. Kontakta oss så diskuterar vi ett upplägg som passar just dig.

F: Måste jag ha eget vapen?
S: Nej, du kan alltid låna vapen av oss. Det gäller alla våra kurser.

F: Hur anmäler jag mig till en kurs?
S: Du anmäler dig genom att kontakta oss HÄR. Skriv i meddelandet vilken kurs, datum och ort det gäller.

F: Jag hittar ingen kurs som passar mig, kommer det att komma andra kurstillfällen?
S: Ja, vi lägger kontinuerligt in nya kurstillfällen. Du kan skicka in en intresseanmälan HÄR så kontaktar vi dig när en passande kurs dyker upp.

F: Vi är ett gäng som vill ta jägarexamen tillsammans, kan ni sätta ihop en kurs bara för oss?
S: Ja, beroende på hur många ni är kan vi hålla en kurs bara för er.  Kontakta oss HÄR så diskuterar vi upplägget.

F: Svenska är inte mitt modersmål. Kan jag ändå ta jägarexamen?
S: Ja. För dig med annat språk än svenska som modersmål erbjuder vi specialundervisning, oftast i samband med en av våra andra kurser. Vi har framgångsrikt utbildat kunder med annat modersmål än svenska under våra år. Kontakta oss så diskuterar vi ett specialupplägg som passar dig och dina kunskaper i det svenska språket.

F: Om jag inte klarar teoriprovet, vad händer då?
S: Det är mycket ovanligt att man inte klarar teoriprovet innan kursen är slut. Men om det mot förmodan skulle hända så får du göra om det vid ett annat tillfälle, antingen vid ett uppsamlingstillfälle eller tillsammans med en annan kursomgång. Det enda du betalar är provavgiften.

F: Om jag inte klarar ett eller flera skytteprov, vad händer då?
S: Det är relativt ovanligt att man inte klarar proven innan kursen är slut. Men om det mot förmodan skulle hända så får du göra om det vid ett annat tillfälle, antingen vid ett uppsamlingstillfälle eller tillsammans med en annan kursomgång. Det enda du betalar är provavgifter och ammunition.